بیماری مزمن چیست؟

در طول زندگی با بیماری های مختلفی مواجه می‌شویم که هرکدام نحوه درمان خاصی دارند و گاهی هم درمانی برای آن بیماری وجود ندارد و فقط باید کنترل شود. بیماری مزمن یا حاد یکی از همین نوع بیماری هاست که درمان نمی‌شود و ممکن است، فرد مورد نظر هرگز به سلامتی قبل خود دست نیابد. اکنون در این مقاله می‌خواهیم با انواع بیماری های مزمن و روش های مقابله با آن آشنا شویم.

انواع بیماری های صعب العلاج

  • بیماری های قلبی
  • اختلالات تیروئیدی
  • تالاسمی
  • ایدز
  • مشکلات کلیوی و دیالیز
  • آرتروز
  • صرع
  • دیابت
  • سرطان
  • و دیگر بیماری هایی که دوره درمان طولانی دارند.

بیماری مزمن چه تاثیراتی می‌گذارد؟

بیماری مزمن که گاهی غیر قابل درمان است، بیماری های مزمن دیگری را هم به وجود می‌آورد. این بیماری حاد در بعضی مواقع توسط پزشکان و داروها فروکش می‌کند، یا به عبارتی دیگر کنترل می‌شود اما بعد از مدتی ممکن است دوباره با علائم و نشانه ها ظاهر شود. به همین دلیل است که به این نوع از بیماری ها بیماری مزمن یا صعب العلاج گفته می‌شود.

بیماری مزمن

شوربختانه همراه با فرد مبتلا به بیماری های مزمن ، خانواده و اطرافیان عذاب می‌کشند. چون هیچ کاری از دست آنها برنمی‌آید و فقط باید ناراحتی و درد کشیدن یکی از اعضای خانواده خود را مشاهده کنند. البته از لحاظ روانشناسی برای این دسته از افراد و خانواده هایشان مشاوره و راهکارهایی وجود دارد که در ادامه مقاله بیشتر با آنها آشنا خواهید شد. در درمان یا کنترل بیماری مزمن همه افراد اعم از خانواده، پزشک، پرستار، بیمار و دیگر اشخاص نظیر اینها نقش دارند که باید با کمک یکدیگر به فرد بیمار کمک کنند.

بیماری مزمن - بیماری حاد
بیماری مزمن چیست؟

بیماری گران قیمت

همیشه در روند درمان بیماری ها یکی از مهم ترین عامل، هزینه های درمان و خرید داروهای گران قیمت است که به بیمار فشار عصبی و مالی وارد می‌کند. بسیاری از بیماری ها با کمی هزینه برطرف و درمان می‌شوند. اما بیماری های مزمن اینطور نیستند و شاید تا آخر عمر فرد باید دارو بخرد و برای بستری شدن در بیمارستان و ویزیت پزشک هزینه های زیادی پرداخت کند.

چه طور بیماری مزمن را تشخیص دهیم؟

یکی از ساده ترین راه های تشخیص بیماری؛ چه بیماری مزمن و چه دیگر انواع آن، انجام آزمایش و چکاپ های مرتب است. این کار باعث می‌شود خیلی زودتر و راحت تر جلوی پیشرفت بیماری گرفته و درمان آن برای مریض آسان تر انجام شود. اغلب بیماری های مزمن دارای نشانه و علائم هاییست که با توجه به آنها می‌توان پیگیری های لازم را انجام داد و روند درمان را شروع کرد. آنقدر باید زود اقدام کنید تا قبل از آنکه خیلی دیر و روند درمانی سخت شود. با انجام آزمایشات مکرر می‌توان به راحتی بیماری را کنترل کرد.

رایج ترین دلایل بروز بیماری های مزمن

  • رژیم غذایی ناسالم
  • بی‌تحرکی
  • مصرف بیش از حد سیگار
  • چاقی

بیماری مزمن

خستگی را نادیده نگیرید

خستگی طولانی مدت و احساس خواب آلودگی زیاد خود یک نشانه بیماری مزمن است. خیلی بهتر است خستگی های بیش از حد را جدی بگیرید، چون خواب طولانی و خستگی باعث به وجود آمدن بیماری مزمن و اغلب حاد می شود.

اگر بیماری حاد شود چه کنیم؟

حال ممکن است با تمام این شرایط، بیماری افراد مبتلا حاد و سخت شود. در این زمان است که توصیه می‌شود فرد در بیمارستان تحت مراقبت های ویژه قرار بگیرد. چراکه در بیمارستان و تحت نظر پزشک، پرستار و چکاپ های هر روزه، فرد مبتلا به بیماری مزمن را بهتر می‌توان از نظر روحی و جسمی کنترل کرد.

بیماری مزمن - بیماری حاد

مشکلات و اختلالات روانی

بیماری های مزمن به دلیل صعب العلاج بودن آنها عوارض زیادی در افراد مختلف به وچود می‌آورند. این عوارض اغلب به صورت افسردگی، تندخویی و خشم و همچنین ناراحتی و اندوه شدید ظاهر می‌شود. این اختلالات و مشکلات روانی که ناشی از بیماری های مزمن و حاد است، باعث می‌شود فرد مورد نظر با بیماری خود کنار نیاید و نتواند درمان را به صورت جدی دنبال کند. اما وظایف خانواده در قبال این افراد این است که با استفاده از روش هایی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، این اختلالات را کنترل کنند تا فرد به راحتی از پس این بیماری ها برآید.

احساس گناه

از دیگر عوارض و مشکلات ناشی از بیماری های مزمن که گاهی حاد و درمان ناپذیر است، احساس گناهِ مریض نسبت به خانواده به خاطر ابتلا به این نوع از بیماری هاست، در این مواقع است که فرد بیمار خود را سرزنش می‌کند و روحیه خود را از دست می‌دهد.

کلاس های مشاوره و روانشناسی را فراموش نکنید

یکی از گزینه هایی که می‌تواند به این دسته از افراد که از بیماری های مزمن رنج می‌برند کمک کند، شرکت در کلاس های مشاوره و دوری از استرس های روزمره است. این غیر ممکن است که به طور کامل استرس و اضطراب را از خود دور کرد اما گاهی به خاطر حفظ سلامتی باید سخت ترین کارها را انجام داد.

بیماری مزمن
کلاس مشاوره

روش های مقابله با بیماری مزمن و مشکلات ناشی از آن

  1. پذیرش بیماری
  2. درمان بیماری بدون وقفه
  3. مشاوره و روان درمانی
  4. شرکت در کلاس های مشاوره
  5. انجام تمرینات ورزشی
  6. دوری و پرهیز از استرس
  7. انرژی مثبت

امیدتان را از دست ندهید

در آخر یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در کنترل بیماری های مزمن ، تسلیم نشدن در برابر سختی ها و مشکلات بیماری است. سعی کنید همیشه صبور باشید و امیدتان را از دست ندهید و با نیرویی مضاعف با بیماری خود مقابله کنید تا آن را از پا در آورید.

بیماری مزمن
دوری از استرس

یک دیدگاه دربارهٔ «بیماری مزمن چیست؟»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.